Εκδηλώσεις

Το Μέλλον Της Ευρώπης: Επιστροφή Στο Σημείο Μηδέν - Μια Εκδήλωση

Μία εκδήλωση της διαΝΕΟσις σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, το European Stability Initiative και το Central European University.

Tη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στη Βοστώνη των ΗΠΑ το ετήσιο συνέδριο για το μέλλον της Ευρώπης με θέμα: "Back to Square One". Το συνέδριο διοργάνωσαν η διαΝΕΟσις, το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, το European Stability Initiative και το Central European University.

Το ολοήμερο συνέδριο περιελάμβανε τέσσερις επιμέρους ενότητες που αφορούσαν: τις προκλήσεις της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τον απολυταρχισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις διατλαντικές σχέσεις, και τις απόψεις δημοσιογράφων μεγάλων ενημερωτικών μέσων για την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα.

Η διαΝΕΟσις συμμετέχει στη διοργάνωση αυτή για δεύτερη συνεχή χρονιά και εκπροσωπήθηκε από τον διευθυντή Ερευνών Κυριάκο Πιερρακάκη,ο οποίος συμμετείχε στη συζήτηση με θέμα "Οι Προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης Και Διάσπασης".

Κατά την ομιλία του ο κ. Πιερρακάκης παρουσίασε τα ευρήματα των αξιακών ερευνών της διαΝΕΟσις "Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες" και "World Values Survey" και της έρευνας για το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας μέσα από το πρίσμα της χαμηλής θεσμικής και κοινωνικής εμπιστοσύνης.

Σύντομα όλες οι ομιλίες θα είναι διαθέσιμες στο κανάλι της διαΝΕΟσις στο youtube.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.