ΕΡΕΥΝΕΣ

Λύσεις Υπάρχουν

Photography: Nienke! / Flickr

Με αφορμή το ομώνυμο βιβλίο της διαΝΕΟσις, συγκεντρώνουμε best practices, case studies και ιστορίες επιτυχίας από άλλες χώρες που κατάφεραν να επιλύσουν μερικά από τα σημαντικά προβλήματα της εποχής μας.

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα δεν είναι πρωτοφανή ή πρωτότυπα. Τα αντιμετωπίζουν ή τα έχουν αντιμετωπίσει και πολλές άλλες χώρες του πλανήτη. Κάποιες από αυτές κατάφεραν κάτι αξιοθαύμαστο: να τα λύσουν.

Πώς το πέτυχαν;

Η διαΝΕΟσις είναι ένας οργανισμός που αναζητά, αναλύει, επισημαίνει και προτείνει τις λύσεις που χρειάζεται μια χώρα που βρίσκεται σε κρίση. Ένα από τα σημεία στα οποία αναζητούμε αυτές τις λύσεις είναι ακριβώς αυτό: οι καλές πρακτικές από άλλες χώρες που έχουν κατορθώσει να τις υλοποιήσουν. Το βιβλίο του Τζόναθαν Τέπερμαν, το οποίο εκδίδει στα ελληνικά η διαΝΕΟσις, για παράδειγμα, παρουσιάζει 10 λύσεις σε ισάριθμα σοβαρά προβλήματα πολιτικής που αντιμετώπισαν 10 κρατικές δομές ανά τον κόσμο. Ο Τέπερμαν ταξίδεψε στις χώρες αυτές και μίλησε με τους ανθρώπους που εφάρμοσαν ριζοσπαστικές πολιτικές και έλυσαν προβλήματα που ταλάνιζαν χρόνια τα κράτη τους.

Σε αυτή τη σελίδα, λοιπόν, θα συγκεντρώνουμε αρθρογραφία που αφορά σε παραδείγματα καινοτόμων πολιτικών που εφαρμόστηκαν σε διάφορες χώρες του κόσμου και πέτυχαν αξιοθαύμαστα αποτελέσματα.