Εκδηλώσεις

diaNEOsis LIVE

Μια σειρά διαδικτυακών συζητήσεων και παρουσιάσεων πάνω σε επίκαιρα ερωτήματα και προβληματισμούς που κυριαρχούν στον δημόσιο διάλογο σχετικά με την εξέλιξη και τις συνέπειες της πανδημίας στη χώρα μας.

ΗδιαΝΕΟσις παρακολουθώντας τις εξελίξεις εγκαινιάζει το diaNEOsis LIVE, μια σειρά διαδικτυακών δημόσιων συζητήσεων μέσα από τις οποίες θα παρουσιάζονται και θα σχολιάζονται διάφορες εκφάνσεις του φαινομένου της πανδημίας και θα αναδεικνύονται ερωτήματα, ιδέες και απόψεις και προβληματισμοί που κυριαρχούν στον δημόσιο διάλογο.

To έκτο diaNEOsis Live πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 στις 19.00 και φιλοξένησε μια συζήτηση για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική κοινωνία. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι: Μαριέττα Γιαννάκου, Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ και πρώην υπουργός, Τάσος Γιαννίτσης, Ομοτ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός και Νίκος Δεμερτζής, Πρόεδρος του ΕΚΚΕ και Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη συζήτηση συντόνισε ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση, εδώ:

To πέμπτο diaNEOsis Live πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 και φιλοξένησε μια διαδικτυακή συζήτηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος απάντησε στα ερωτήματα του Διευθυντή Περιεχόμενου της διαΝΕΟσις Θοδωρή Γεωργακόπουλου αναλύοντας τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στον ψηφιακό μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης και τις πρωτοβουλίες που θα ληφθούν στο άμεσο μέλλον.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση, εδώ:

To τέταρτο diaNEOsis Live που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Μαϊου στις 19:00 φιλοξένησε μια συζήτηση για την ελληνική οικονομία και για το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που προκύπτουν μετά την κρίση των τελευταίων μηνών. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι Δρ. Νικόλαος Καραμούζης, Πρόεδρος της Grant Thornton Ελλάδας και μέλος του Advisory Board της διαΝΕΟσις, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Γενική Διευθύντρια του Solidarity Now και Μάρκος Βερέμης, Πρόεδρος της UPSTREAM SA, Εταίρος BIG PI Venture Capital και μέλος τους Εποπτικού Συμβουλίου της διαΝΕΟσις. Τη συζήτηση συντόνισε ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση, εδώ:

Το τρίτο diaNEOsis Live με θέμα "Δαμάζοντας την Ύφεση: Αδιέξοδα, Προκλήσεις και η Ευρωπαϊκή Απάντηση" πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Μαϊου 2020. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι: Νίκος Χριστοδουλάκης, Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μαρία Δεμερτζή, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ινστιτούτου Bruegel στις Βρυξέλλες και Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ και μέλος του Advisory Board της διαΝΕΟσις ενώ τον συντονισμό της συζήτησης έκανε ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση, εδώ: 

To δεύτερο diaNEOsis LIVE, κατά τη διάρκεια του οποίου παρουσιάστηκαν και σχολιάστηκαν τα ευρήματα της νέας πανελλαδικής δημοσκοπικής έρευνας της διαΝΕΟσις "Πώς Ζουν Οι Έλληνες Στην Πανδημία", πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2020, την ημέρα που δημοσιεύτηκαν και τα αποτελέσματα της έρευνας.

Τι αισθάνονται οι Έλληνες μετά από ένα μήνα στην απομόνωση; Πώς έχει επηρεάσει η πανδημία την εμπιστοσύνη μας στους θεσμούς; Πόσοι "μένουμε σπίτι" και τι κάνουμε εκεί;

Τα παραπάνω αποτελούν ορισμένα μόνο από τα πολλά ερωτήματα στα οποία επικεντρώθηκε η συζήτηση στην οποία συμμετείχαν οι: Στράτος Φαναράς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis, Πάνος Τσακλόγλου, Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του ΟΠΑ, Μαρίνα Οικονόμου – Λαλιώτη, Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Α΄ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, και Στάθης Καλύβας, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και κάτοχος της έδρας Gladstone στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Τη συζήτηση συντόνισε ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση, εδώ:

Το πρώτο diaNEOsis LIVE με τίτλο "Η Ελλάδα Μετά την Πανδημία: Τρεις Ειδικοί Σχολιάζουν" πραγματοποιήθηκε την Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 στις 17:00, κατά τη διάρκεια του οποίου τρεις ειδικοί μίλησαν για τρία διαφορετικά θέματα που αφορούν στην κρίση της πανδημίας και στις συνέπειές της. Τη συζήτηση άνοιξε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μιλάνου Μάνος Ματσαγγάνης ο οποίος εξήγησε γιατί η χώρα μας, "εγκλωβισμένη σε μια ισορροπία εξόφθαλμα αντιπαραγωγική αλλά εξαιρετικά σταθερή" είναι τόσο ευάλωτη σε μεγάλες κρίσεις, όπως αναλύει και στο άρθρο του που δημοσιεύσαμε πρόσφατα. Ο Καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος με αφορμή το πρόσφατο άρθρο του αναφέρθηκε στις αναπόφευκτες δραστικές πρωτοβουλίες που θα κληθεί να αναλάβει η ΕΕ το επόμενο διάστημα και στις συνέπειες που θα έχει η κρίση της πανδημίας στην ελληνική οικονομία. Τέλος, ο Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Γεράσιμος Μοσχονάς αναφέρθηκε σε μια σειρά από εκτιμήσεις για τις πιθανές συνέπειες της σημερινής σύνθετης κρίσης μέσα από μία αναδρομή στις αλλαγές που επέφεραν στην πολιτική, στην οικονομία και στον ρόλο του κράτους μεγάλες κρίσεις του παρελθόντος. Τη συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες υπέβαλλαν και τα δικά τους ερωτήματα, συντόνισε ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση, εδώ: