ΕΡΕΥΝΕΣ

Covid-19: Η Ελλάδα Μετά Την Πανδημία

Έρευνες, αρθογραφία και αναλύσεις για τις συνέπειες της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Η πανδημία του κορωνοϊού που προκαλεί την ασθένεια Covid-19 είναι το σημαντικότερο γεγονός της γενιάς μας. Μέσα σε λίγους μήνες του 2020 η οικονομική δραστηριότητα και η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα όλων των χωρών του κόσμου έχουν επηρεαστεί σημαντικά. Ολόκληρη η ανθρωπότητα καλείται να αντιμετωπίσει έναν κοινό εχθρό, για πρώτη φορά σε τέτοια κλίμακα. 

Σε αυτή τη σελίδα η διαΝΕΟσις θα συγκεντρώνει άρθρα, έρευνες και αναλύσεις ειδικών για τις διάφορες εκφάνσεις του φαινομένου. Θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τα ερωτήματα, να αναλύσουμε τις ιδέες και τις απόψεις που κυριαρχούν στον δημόσιο διάλογο και, τελικά, να περιγράψουμε πώς θα (πρέπει να) μοιάζει η επόμενη ημέρα για την κοινωνία μας και την οικονομία μας. 

Σε αυτό το πλαίσιο η διαΝΕΟσις έχει εκπονήσει δύο πανελλαδικές έρευνες κοινής γνώμης, για να καταγράψει το πώς αντιλαμβάνονται τις προκλήσεις και πώς ζουν μέσα στην πανδημία οι Έλληνες. Η πιο πρόσφατη διεξήχθη το Σεπτέμβριο του 2020 και μπορείτε να διαβάσετε τα πλήρη αποτελέσματά της, να μελετήσετε όλα τα σχετικά δεδομένα (.xls και .sav) στους παρακάτω συνδέσμους. Μια συνοπτική παρουσίαση των βασικών στοιχείων μπορείτε να βρείτε εδώ (PDF), και μια επεξηγηματική σύνοψη των αποτελεσμάτων μπορείτε να διαβάσετε εδώ

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 (PDF)

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ (.PDF)

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 (.XLS)

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 (.SAV)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 (.DOCX)

Η πρώτη έρευνα κοινής γνώμης που κάναμε για το θέμα διεξήχθη στα μέσα Απριλίου 2020 και χαρτογράφησε τις απόψεις, τις αντιλήψεις, τις προσδοκίες και τις συνθήκες ζωής των Ελλήνων μέσα στην πανδημία. Μπορείτε να διαβάσετε μια σύνοψη των βασικών στοιχείων εδώ και να μελετήσετε τα πλήρη στοιχεία στους παρακάτω συνδέσμους: 

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 (PDF)

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 (.XLS)

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 (.SAV)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 (.DOCX)

Παράλληλα, η διαΝΕΟσις ξεκίνησε μια σειρά διαδικτυακών δημόσιων συζητήσεων για τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της κρίσης και για την αναζήτηση αποτελεσματικών λύσεων. Μπορείτε να δείτε όλα τα επεισόδια του διαΝΕΟσις LIVE εδώ